Colief ® csepp segíthet Önnek a csecsemőkori hasfájás (kólika) kialakulásának megelőzésében.

A Colief laktáz enzimet tartalmaz, mely természetesen előforduló enzim szervezetünkben. A laktáz enzim feladata lebontani a különféle táplálékokkal – anyatej, tápszerek, tejtermékek – bekerülő tejcukrot felszívódásra kész állapotba, egyszerű cukrokká.

A születést követő hónapban a csecsemők egy részének laktáz enzim termelése nem elegendő az elfogyasztott tejcukor lebontásához, így emésztetlen tejcukor marad a belekben. Az belekben maradó emésztetlen tejcukor gázképződést, puffadást, hasi fájdalmat – közismert nevén a kólikát – okoz, ami a 4 hónap alatti babáknál hosszú ideig tartó sírás formájában jelenhet meg.

Az állapot neve átmeneti laktáz hiány. A Colief ® csepp segít nagyobb mértékben lebontani a tejcukrot, így támogatva a baba emésztését és a hajfájós, sírós tünetek kialakulásának megelőzését.

Klinikai tanulmányok kimutatták, hogy az órákig tartó sírás is jelentősen csökken, ha babák a táplálékát az élet első hónapjaibanColief ® cseppel egészítik ki.

A cseppeket 3-4 hónapos korig minden etetésnél alkalmazhatjuk, amíg a baba emésztőrendszere képes nem lesz természetes módon elegendő enzim termelésére, a táplálék megfelelő emésztésére.

Bármilyen a baba egészségét érintő kérdésben, kérje gyermekorvosa tanácsát, ne alkalmazzon semmilyen terméket orvosával való egyeztetés nélkül!

Colief ® egy kétségbeesett anya, Maria Buckley, munkájának eredménye, aki megoldást keresett gyermeke Rebecca állandó sírásának megszüntetésére.
Mary gyermekorvosuk segítségével próbált megoldást találni lánya állandó sírására. A kezdeti vizsgálatok után felmerült, hogy Rebecca problémáit laktáz enzim hiány okozhatja. Az orvos emlékezett rá, hogy az USA-ban látott laktáz enzimet tartalmazó terméket egy kiállításon, melyet tejcukor-érzékeny emberek fogyasztanak.

Így történt, hogy Mary belekezdett egy kifejezetten csecsemők számára , átmeneti laktáz-hiányban alkalmazható készítmény kifejlesztésébe. Az első kórházi vizsgálatok során Cork kimutatta, hogy a termék jelentős mértékben képes csökkenteni a babák hasfájást.

A vizsgált csecsemők száma nem volt nagy, de a meggyőző eredmények miatt közzé tették a Journal of Human Nutrition & Dietetics –ban 1998 szeptemberében. Kimutatták, hogy a táplálékhoz hozzáadott laktáz enzim lebontja a tejcukor jelentős részét, és az így táplált csecsemők esetében a sírásos órák száma nagymértékben csökkenthető.

Ezeket az eredményeket megerősítette egy későbbi, nagyobb vizsgálat amit a Londoni Guys Kórházban végeztek és 2001-ben publikáltak. Szóval mit tesz, ha egy elszánt anya elkezdi keresni a választ…születhet egy termék ami megkönnyíti a babák és családjuk életét.

   1991 – Kearney Professzor (Cork Kórház, Írország) elindított számos vizsgálatot melyekkel bizonyította, hogy a táplálékhoz hozzáadott laktáz enzim csökkenti a hasfájást előfordulását. A tanulmány eredményei 1994-ben jelentek meg Royal College of Pediatrics-ban.

   1995-ben a cég Crosscare Limited kap engedélyt az ír Hatóságoktól a termék forgalomba hozatalának előkészítésére.

   1998-ban Kearney vizsgálatait közzéteszik a “Journal of Human Nutrition és Dieticts” –ban és megkezdődik a termék forgalmazása Írországban.

   1999-ben a Hatóságok engedélyezik a termék forgalmazásának megkezdését az Angliai gyógyszertárakban.

   2000-ben a készítménynek Angliában 50%-os piaci részesedést sikerül elérni, Írországban több mint 60%-ot.

   2001-ben a klinikai vizsgálatok befejeződtek a Londoni Egyetemi Kórházban (Guy Kórház) amelykkel Dr. Dipak Kanabar bebizonyította a termék hatékonyságát nagyobb betegszámon.

   2005-ben az Ír Egészségügyi Minisztérium elfogadta, hogy a Colief csepp legyen az első választás kólika kezelésére átmeneti laktáz hiányban szenvedő csecsemőknél.

   2006-ben, Egyesült Királyság Gyermekgyógyászati Társasága* a Colief-et jelölte meg elsőként választandó szernek kólika kezelésében. *The Advisory Committee on Borderline Substances (ACBS) is the committee responsible for advising approved prescribers on the prescribing of certain foodstuffs.

   2006-ban a termék megkapta az engedély az USA és Kanada hatóságaitól és megkezdődött a termék tengeren túli forgalmazása.

•   2011 – MEGÉRKEZETT A COLIEF ® MAGYARORSZÁGRA!

colief-cseppek

Bővebb információ a Colief cseppekről: www.colief.hu 

kislogo
COLIEF®,  REDUCE THE HOURS OF CRYING® are the sole and exclusive property of Crosscare Limited.
Name of the Product of the Company:
COLIEF ® Infant Drops

Ismerje meg további termékeinket!

lactinatalbabywind